Teknoloji

Google Play koruması artık APK dosyalarını gerçek zamanlı tarama özelliği ile kilitliyor

google play protect

Google’ın Play Protect özelliği, Android uygulamaları üzerindeki güvenliği artıracak yeni bir adımı devreye soktu. Bu yenilikle, kötü amaçlı yazılımların kullanıcıların mobil cihazlarına sızmasını zorlaştırması hedefleniyor.

Google Play Protect platformu, özellikle istenmeyen ve kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için işletim sistemine yerleşik olarak tasarlandı ve günde 125 milyardan fazla tarama gerçekleştirebiliyor. Bu koruma sistemi artık, Google Play Store’dan indirilen uygulamaları ve üçüncü taraf kaynaklardan indirilen APK dosyalarını kontrol edecek.

Google Play Protect, gerçek zamanlı tarama ile APK dosyalarını kilitliyor

google play protect apk

Kullanıcıya iki seçenek sunulacak. Google, artık üçüncü taraf uygulama mağazalarından indirilen uygulamaları da tarayacak. Eğer bir uygulama şüpheli görülürse, uygulamanın indirilmesini engellemek için kullanıcıya bilgi verilecek. Google, ilerleyen günlerde bu yeni tarama motoru özelliğini kullanıma sunmayı planlıyor.

Bu yeni güvenlik özelliği şu anda Hindistan’da kullanıma sunuldu ve diğer ülkelerde de kademeli olarak yaygınlaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER