Teknoloji

Google Play Protect ile Android kullanıcılarını zararlı uygulamalara karşı koruyacak

google play protectGoogle Android kullanıcılarını zararlı uygulamalara karşı koruma sözünde ciddi olduğunu gösteren önemli bir adım daha attı. Şirket, Google Mobil Servisler 11 veya daha yeni sürümleri çalıştıran tüm cihazlara Play Protect ana ekranının dağıtımına başladı. Google Play Protect ile cihaza yüklenen uygulamaların güvenli olup olmadığını kontrol edecek.

Android cihaz sahipleri Play Protect’e Ayarlar menüsündeki Güvenlik başlığı içinde bulunan Google sekmesi üzerinden erişebilecek. Bu işlemi çok fazla kullanıcının gerçekleştirmesi pek muhtemel görünmese de, telefonundaki uygulamaların güvenilirliği konusunda endişe duyanlar için Play Protect’in varlığı rahatlatıcı olacaktır.

Play Protect’in sunduğu tarama hizmetini uygulamayı indirmeden önce Play Store’da almak isteyenlerin ise biraz daha beklemesi gerekiyor. Google söz konusu hizmetin de dağıtımına başladı. Ancak bu imkanın tüm kullanıcılara ulaşmasının biraz zaman alması öngörülüyor.

Google Play Protect ile kullanıcılara ekstra koruma sağlıyor

Play Protect’in tüm kullanıcılara ulaştırılmasının ardından Google, düzenli bildirimlerle uygulamaların güvenliği konusunda ekstra koruma sağladığını hatırlatacak. Özellikle Play Store dışından uygulama indirenler için bu yöntem yüzde 100 güvenlik sağlamasa da, Google’ın konuya verdiği önemi göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER