Teknoloji

Google Play Protect kullanıcılarla buluşmaya başladı

google play protectGoogle’ın Android cihazları korumaya yönelik çözümü Google Play Protect ile ilgili haberler I/O 2017’den bu yana etrafta dolaşıyordu. Bir süre önce beta testi çerçevesinde küçük bir kullanıcı grubuyla buluşan Play Protect, yavaş yavaş da olsa tüm Android cihaz sahiplerinin erişimine açılıyor.

Özü itibarıyla bir “zararlı yazılımla mücadele aracı” olan Play Protect, uygulama davranışlarını denetliyor. Google’ın talimatlarına aykırı davranan bir uygulama tespit edildiği takdirde Play Protect kullanıcıları bilgilendirecek. Google Play Store hâli hazırda uygulamaları belli bir seviyeye kadar denetlese de, Play Protect ile korumanın dozu bir nebze daha yükselecek.

Yeni servis sadece Play Store’daki uygulamaları denetleyecek bir hayalet tarayıcı olmayacak. Play Protect kullanıcıların telefonlarına ulaştığında telefondaki uygulamaları düzenli olarak tarayacak ve sonuçları aynı uygulamanın başka cihazlardaki davranışıyla karşılaştıracak. Eğer sıra dışı bir durum tespit edilirse, kullanıcılar ilgili uygulamayı silmeleri konusunda uyarılacak. Play Store üzerinden erişilebilen Play Protect, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda da tarama yapabilecek.

Google Play Protect Play Store’daki 50 milyon uygulamayı her gün tarayacak

Play Protect, Google Play Store’da bulunan 50 milyon uygulamayı her gün düzenli olarak tarayacak. Güvenli uygulamaların yanına yeşil bir rozet eklenecek. Böylelikle uygulamalar güvenle indirilebilecek. Yeni güvenlik aracı, Google Chrome’un mobil versiyonunun görünmez parçalarından biri haline gelecek ve web sitelerini de denetleyecek.

İLGİLİ HABERLER