Teknoloji

Google Play podcast bölümü bu ay açılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play podcast

Google geçtiğimiz yılın ekim ayında Play Müzik bölümüne podcast’leri eklemeyi planladığını açıklamış, ne var ki bunun ne zaman olacağına dair net bir tarih vermemişti. Grantland’in genel yayın yönetmeni ve podcast yayıncısı Bill Simmons, içinde bulunduğumuz şubat ayında Google Play Podcast bölümünün açılabileceğini kaydetti.

Simmons, popüler BS Podcast programını çok yakında Google Play’de, Google Play podcast platformu çıktığında yayında olacağı bilgisini paylaştı. Ne var ki, daha sonra bu tweetini sildi, yine de ekran görüntüsü Droid-Life sitesi tarafından çoktan alınmıştı.

google-play-podcast-bill-simmons-030216

Popüler bir podcast yayıncısı olan Simmons’a daha önceden bu bölümün yayına başlamasıyla ilgili bilgi verilmiş olabilir. Ne de olsa Google, daha en baştan bu yeni podcast bölümünü popüler programlarla doldurmak isteyecektir. Ayrıca Google’ın daha şimdiden 5by5, HBO, Nerdist, StartTalk Radio gibi popüler podcast yayıncısı ve ağlarla anlaşma yaptığı söyleniyor.

Şirket, dinleyiciler için ilgi alanlarına bağlı çeşitli podcast’ler sunacağını söylüyor. Google’ın bu yeni servisinin iTunes’un da aralarında bulunduğu diğer podcast servisleri karşısında ne yapacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER