Teknoloji

Google’dan yeni bir abonelik servisi geliyor

google play pass android store

Google, kullanıcılarına belli bir aylık ücret karşılığında “yüzlerce üst sınıf oyun ve uygulamaya” erişim imkânı sağlayacak Play Pass isimli bir servisi test ediyor. Google’ın bu yönde bir hazırlık içinde olduğuna dair haberler, geçtiğimiz yıl Google Play’in kodlarında çeşitli referansların bulunmasının ardından gündeme gelmişti.

Google’ın test ettiği sistem, akıllara Apple‘ın Arcade platformunu getiriyor. Ancak Play Pass’te Arcade’den farklı olarak kullanıcılara uygulamalar da sunulacak. Ayda 4.99 dolar ödeyenler, reklam veya uygulama içi satın alımların olmadığı bir uygulama deneyimi yaşayabilecek.

Play Pass için yürütülen testlerde sona yaklaşılmış gibi görünüyor. Şirket, platformda üst sınıf müzik uygulamalarından bilmece oyunlarına kadar çok sayıda seçeneğin bulunacağını şimdiden belirtiyor. Play Pass’in portföyünde, yurt dışında 7.99 dolar karşılığında satılan Stardew Valley, Marvel Pinball, Risk gibi oyunların varlığı da göze çarpıyor.

Google Play Pass ne zaman faaliyete geçecek?

Play Pass’in test edildiğini ilk olarak bir kullanıcı ortaya çıkardı. Ancak Google da Android Police sitesine gönderdiği açıklamayla yürüttüğü çalışmaları doğruladı.

Apple Arcade önümüzdeki sonbaharda güçlü geliştiricilerin desteğiyle faaliyete geçecek. Söz konusu geliştiriciler arasında LEGO, Annapurna Interactive, Cartoon Network ve Sega gibi markalar bulunuyor. Geliştirme maliyetleri konusunda da bonkör davranan Apple, özel oyunlara ağırlık verecek gibi görünüyor. Google Play Pass içinse bu tarz bir durum söz konusu değil. Play Pass’in de Arcade ile aynı dönem içinde faaliyete geçmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER