Teknoloji

Google’dan Play Pass için ilk resmi işaret geldi

google play pass android store

Google Play Pass abonelik servisine dair ilk haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Servisin Play Store’daki üst sınıf oyun ve uygulamalara aylık 4.99 dolar karşılığında erişim imkanı sağlayacağı iddia edilmişti. Google’dan bu servise dair ilk işaret sonunda geldi.

Google Play’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, hem Google Play Pass’in varlığı doğrulanıyor hem de servisin çıkışı için fazla beklemenin gerekmediği belirtiliyor. Google daha önce Android Police sitesine bir açıklama göndererek servisin varlığını doğrulamıştı.

Play Pass, ilk bakışta akıllara Apple’ın Arcade isimli oyun aboneliği servisini getiriyor. Cupertino merkezli şirketin de Arcade ile ilgili detayları bu akşam düzenleyeceği iPhone etkinliğinde açıklaması bekleniyor. Play Pass’te Arcade’den farklı olarak oyunlar dışındaki uygulamalara da yer verileceği söyleniyor.

Google Play Pass için ilk somut işaret gelse de, servisin faaliyete geçişi için kesin bir tarih verilmiş değil. Google’ın Pixel 4 serisi telefonlarını tanıtırken, bu servisin detaylarını paylaşması ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Google’ın beklenen duyuruyu daha önce yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER