EğlenceTeknoloji

Google’ın Apple Arcade’e cevabı faaliyete geçti

google play pass android store

Google Play Pass abonelik servisi hakkındaki haberler, geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. İnternet devi de bir süre önce yaptığı bir paylaşımla servisin varlığını doğrulamıştı. Play Pass, sonunda resmi olarak faaliyete geçti.

Google Play Pass’i Apple Arcade‘in uygulamaları da içeren bir versiyonu olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. İlk etapta sadece ABD’de kullanılabilecek olan servis sayesinde çok sayıda Android oyununa ve uygulamasına, ayrı ayrı ücret ödemeden, aylık bir abonelik bedeli karşılığında erişmek mümkün olacak. İlk etapta 350 oyun ve uygulama barındıran Play Pass’in aylık abonelik bedeli 4.99 dolar olarak belirlendi.

Google Play Pass’in başlangıç katalogunda Stardew Valley ve Risk gibi oyunlar ile Facetune ve Accuweather gibi Android uygulamaları göze çarpıyor. Play Pass’in iyi bir başlangıç yapmasını isteyen Google, aylık abonelik bedelini 12 ay boyunca 1.99 dolara indiren geçici bir teklif de sunuyor.

Google Play Pass aboneliği için aile paylaşımı seçeneği mevcut

Play Pass’e Play Store’a eklenecek özel bir sekme üzerinden erişilebilecek. Bu sekmede kullanıcılar aradıkları uygulamaları kolaylıkla bulabilecek. Play Pass aboneliği ile paket kapsamındaki uygulamaların tam sürümlerine erişme mümkün olacak.

Google Play Pass aboneliği için aile paylaşımı seçeneği de mevcut. Kullanıcılar aboneliklerini maksimum beş aile üyesiyle paylaşabiliyor. 10 gün boyunca ücretsiz olarak denenebilecek olan Play Pass, yakında ABD dışındaki ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER