Teknoloji

Google Play’deki satın almalar parmak iziyle doğrulanabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-play-logo-211114

Çevrim içi mağazası Google Play’in tasarımı Android 6.0 Marshmallow’a uygun olarak yenilenmişti. Ancak Google Play’deki değişiklikler sadece görsel boyutta kalmadı. Kullanıcılar bundan böyle Google Play’de gerçekleştirdikleri satın almaları parmak izleriyle doğrulayabilecek.

Söz konusu imkandan faydalanabilmek için Android cihazının parmak izi tarayıcısı barındırması ve Marshmallow sürümüyle çalışması gerekiyor. Apple da aynı özelliği Touch ID parmak izi tarayıcısıyla App Store’da yapılan satın almaların doğrulanması için yürütüyor.

Şu an için piyasada parmak izi tarayıcısı barındıran ve Android Marshmallow ile çalışan sadece iki telefon var. Bu cihazlar Huawei tarafından üretilen Nexus 6P ve LG tarafından üretilen Nexus 5X. LG G4 de Android 6.0 işletim sistemiyle çalışsa da, cihazda parmak izi tarayıcısı bulunmuyor.

Nexus 6P ve Nexus 5X sahipleri, Kullanıcı Kontrolleri altında bulunan Google Play ayarları üzerinden Parmak İziyle Doğrulama seçeneğini aktif hâle getirerek parmak izleriyle Google Play’de işlem doğrulaması yapabiliyor. Parmak izi doğrulaması sayesinde Google Play’deki uygulama satın alma sürecinin de hızlanması ve daha güvenli hâle gelmesi amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER