Eğlence

Google Play Oyunlar uygulamasına video yükleme özelliği ekleniyor

google-play-oyunlar-291015

YouTube Gaming uygulamasına Android oyunlarını canlı olarak yayınlama özelliğini getirmeye hazırlanan Google, Android’den oyun yayını konusundaki tekliflerini bununla da sınırlı tutmayacak. Şirketten yapılan açıklamada, Google Play Oyunlar uygulamasına da önümüzdeki günlerde video yükleme özelliğinin ekleneceği belirtildi. Oyuncular sesli ve videolu yorumlar da ekleyebildikleri Android oyun kayıtlarını doğrudan YouTube’a yükleyebilecek. İlk etapta ABD ve Birleşik Krallık’ta sunulacak bu hizmet, daha sonra diğer ülkelere yayılacak.

Google Play Oyunlar aracılığıyla yapılacak oyun yayınları için öncelikle Google Play Oyunlar uygulamasını açmak ve ardından kaydı yapılacak oyunu seçmek gerekiyor. Oyun seçiminin ardından sıra çözünürlük ve kamera aktivasyonu gibi ayarları yapmaya geliyor. YouTube Gaming ile aradaki temel fark ise kaydedilen yayının canlı biçimde paylaşılmaması olacak.

Google Play Oyunlar, Google’ın Android oyunları için bir tür merkez işlevi görüyor. Oyuncular bu uygulama aracılığıyla hem oyunlardaki başarılarını hem de oyunların puan tablolarını listeleyebiliyor, aynı zamanda arkadaşlarının profillerini görüntüleyebiliyor.

Google Play Oyunlar’a eklenen video kayıt özelliği, şirket tarafından YouTube Gaming’i tamamlayan bir özellik olarak niteleniyor. Nihai amacın oyun kaydının veya yayınının Android’de yaygınlaşması olduğunu belirten Google, kullanıcıların bu özelliklere anında ulaşmasının hedeflendiğini vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER