Eğlence

Google Play Oyunlar’da kullanıcı girişi ve ödeme işlemleri kolaylaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-play-oyunlar-250116

Android oyun geliştiricileri kullanıcıların doğrudan uygulamaları içinden ödeme yapma veya satın alma işlemlerini gerçekleştirme konusunda bazı zorluklar yaşadığı biliniyordu. Kullanıcıların satın alma yaptıkları noktaya kadar gelmek için birçok adımın geçilmesi gerekiyor, bu da geliştiricilerin ürünlerinden hak ettikleri parayı kazanmasının önünde engel oluşturuyor. Neyse ki, Google Play Oyunlar API’sinde yapılan değişikliklerle birlikte işler daha kolay hâle getiriliyor.

Yeni bir kullanıcı girişi yöntemi uygulamaya geçiyor. Bu yeni sistemde oyuncular sahip oldukları bütün oyunlar yerine hesap başına sadece tek bir kez kullanıcı girişi yapmaya ihtiyaç duyacaklar. Kullanıcı girişi yaptıktan sonra gelecekte herhangi bir oyun için yeniden kullanıcı girişi gerekmeyecek. Bu otomatik kullanıcı girişi özelliği Play Oyunlar uygulama ayarları içinden kapatılabiliyor. Geliştirici öncülerinde Wolff Dobson’ın yazdığı blog yazısına göre, kullanıcı ilk kez giriş yaptıktan sonra yeni oyunlar herhangi bir kullanıcı etkileşimine gerek duymadan doğrudan kullanıcı girişi gerçekleştirebilecek.

Bu yeni sistemin en önemli tarafı, herhangi bir oyun içinde bundan böyle onay ekranına ihtiyaç bıraktırmaması olacak. Kullanıcı girişleri her bir yeni oyun için otomatik olacak, ancak bu kullanıcı girişleri korumalı olacak, böylelikle kullanıcı gizliliği de herhangi bir saldırıya veya sızmaya karşı korunacak.

Bu değişiklikler son kullanıcıları belki çok fazla etkilemeyecek, dikkate değer değişikliklere yol açmayacak. Yine de, kullanıcı girişi zahmetiyle uğraşılmayacağı için oyunları oynamak biraz daha kolay hâle gelecektir. Ayrıca satın almalar da daha kolay olacak, tabii ki eğer daha önce hesabınız içine bir ödeme bilgisi eklediyseniz. Anlayacağınız, işlevsellikte çok büyük değişiklikler yok, ancak kullanıcı girişi deneyimi daha düzgün ve zahmetsiz hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER