Eğlence

Google Play Müzik ve YouTube Red birleşiyor

google play muzik youtubeGoogle Play Müzik ve YouTube Red birleşerek yeni bir çevrim içi müzik servisi oluşturacak. Google’ın böyle bir hamle yapacağına dair haberler geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmişti. Şirket o dönemde YouTube ve Play Müzik ekiplerini birleştirme kararı almıştı. YouTube Müzik sorumlusu Lyor Cohen, birleştirme kararının altında müşterileri eğitme ve yeni abone kazanma isteğinin yattığını belirtti.

Google müzik konusunda kullanıcılarına üç farklı uygulama üzerinden hizmet veriyor. YouTube Müzik ücretsiz bir servis olsa da, YouTube Red’e abone olunduğunda servis daha gelişmiş bir deneyim sunuyor. YouTube Red’de kullanıcılar hem videolardaki reklamlardan kurtuluyor hem de çevrim dışıyken de erişmek için indirebiliyor.

YouTube Red’e abone olanlar, Play Müzik’e de erişebiliyor. Play Müzik, temel hatlarıyla Spotify’ın Google üzerindeki versiyonu olarak nitelenebilir. Play Müzik’e abone olanlar, YouTube Red’in imkanlarından da yararlanabiliyor. Kısacası bir servise abone olanlar, diğerine ücretsiz olarak erişebiliyor.

Google Play Müzik ve YouTube Red birleşmesinin ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor

Play Müzik ve YouTube Red birleşmesinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor. İki servisin temel işlevlerinin farklı olması, bu birleşmenin nasıl gerçekleşeceği konusunda kafaları karıştırıyor. Ancak Google’ın kullanıcılar için işleri kolaylaştıracak bir hamle yapması, önemli bir adım olarak nitelenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER