EğlenceManşetler

Google Play Müzik yeni tasarımıyla önerilerin üstüne odaklanıyor

google play muzikGoogle yazılım konusundaki yaklaşımını kişiselleştirmiş tavsiye ve asistanlık üstüne odaklamayı sürdürüyor. E-postaları filtreleyerek sadece kullanıcıların görmesi gereken mesajları ön plana çıkaran şirket, ulaşım hizmetlerindeki aksamalardan da kullanıcılarını haberdar edebiliyor. Şirketin sanal asistanları, kullanıcılara tuttukları takımla ilgili haberleri dahi verebiliyor. Çevrim içi müzik servisi Google Play Müzik için yayınlanan son güncelleme de aynı kişiselleştirme yaklaşımını merkeze alan bir tasarım sunuyor. Yenilenen servis, bağlamsal tavsiyelerin üstüne odaklanıyor.

Otomatik öğrenmeyi kullanan ve konum, etkinlik ve hava durumu gibi konulardaki ipuçlarından faydalanmaya başlayan servis, dinleyicilere o ana ve ruh haline uygun çalma listeleri öneriyor. Servisin ürün müdürü Elias Roman, Google’ın amacının bilgi dünyasını insanlar için erişilebilir ve insanlara faydalı kılmak olduğunu belirtti. Şirketin insanlara trafiğe takılmamak için evden erken çıkmalarını öneren servisleri olduğunu hatırlatan Roman, müzikte de benzer bir rolü üstlenebileceklerini dile getirdi.

Yeni tasarımla birlikte uygulama her açıldığında kullanıcıların gördüğü şeyler yenilenecek. Böylelikle en uygun seçimin sunulması amaçlanıyor. Örneğin, cumartesi akşamı uygulama başlatıldığında kullanıcıların karşısına partide çalınacak şarkılardan oluşan bir liste çıkacak. Pazar akşamüstleri ise kullanıcılara evde dinlenirken veya yemek yaparken dinleyebilecekleri şarkıların bulunduğu çalma listeleri önerilecek. Google Now’a fazlasıyla benzeyen kart tabanlı arayüz, ilgili bilgilerin uygun dozda sunulmasını sağlıyor.

Google Play Müzik yeni tasarımıyla Spotify ve Apple Music’ten abone çalmayı hedefliyor

Google, yeni çevrim içi müzik servisi için sunduğu tasarımla Spotify ve Apple Music’ten abone kapmayı amaçlıyor. Spotify, Haftalık Keşif ve Yeni Müzik Radarı gibi servislerle kullanıcılarının yeni şarkılar keşfetmesine yardımcı olsa da, mod veya aktiviteye göre şarkı önerme konusunda biraz daha gelişime ihtiyaç duyuyor. Google’ın bu boşluktan faydalanıp faydalanamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER