Eğlence

Google Play Müzik yeni logoya kavuştu

Google Play Müzik yeni logoya kavuştu

google play muzik yeni logoGoogle Play Müzik, yayınlanan güncelleme ile podcast desteği sunmaya başlamıştı. Ancak platformla ilgili yenilikler sadece bu destekle sınırlı kalmıyor. Servisin logosunun değişmesi de, işlevsel olmaktan ziyade görsel bir değişim olarak ön plana çıkıyor. İki renkli bir kulaklıktan oluşan eski logonun yerini, dört farklı rengi barındıran ve üçgen ile dairenin birleştiği bir logo alıyor. Yuvarlağın ortasına yerleştirilen nota işareti de logoyu tamamlıyor.

Google’ın müzik servisinin tasarım konusuna yaklaşımı daha önce de pek “incelikli” değildi. Yeni logo da bu durumda herhangi bir değişiklik yaratmıyor. Ancak eski halleri pek beğenilmeyen şeylerin yeni görüntülerinin de şikayetleri beraberinde getirmesini doğal bir davranış olarak karşılamak gerekiyor. Ancak yeni Google Play Müzik logosu, farklı açılardan ilgiyle değerlendirilmeyi hak ediyor.

Canlı renkler ve tepesi kesilmiş daire, görüntü itibarıyla fazlasıyla dikkat çekiyor. Bu çekicilik, servisin yüklü olduğu telefonlarda daha sık açılan bir uygulamaya dönüşmesini mümkün hâle getirebilir. Ancak bir servisin kullanıcı çekmesi konusunda logodan ziyade içeriğin önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

Yeni logo renkleri ve tasarımı itibarıyla dikkat çekici olsa da, eski logoya veya rakiplerine kıyasla sıra dışı olmadığını belirtmekte fayda var. Logoyu “muhteşem” olarak nitelemek pek mümkün değil. Ancak bu tarz yeniliklerde amaçlardan biri olan “fark yaratma” konusunda iyi bir iş çıkardığını söylemek gerekiyor. Yeni logoyla birlikte yeni özellikler kazanan Google Play Müzik’in faaliyet alanları arasına Türkiye’nin henüz girmediğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER