Eğlence

Google Play Müzik’e podcast bölümü geliyor

google-play-muzik-podcast-portali-281015

Podcast yayınlarının popülaritesi son dönemde yeniden yükselişe geçmiş durumda. Bu durum, müzik servislerinin de podcast yayın hizmeti sunmasını beraberinde getiriyor. Bu kervana katılan şirketlerden biri olan Google, yakında Google Play Müzik aracılığıyla podcast yayınlarını Android kullanıcılarına ulaştıracak. Google Play Müzik’te podcast yayınları için özel bir bölüm oluşturuyor.

Pek çok farklı konuyu kapsayan podcast yayını bulunuyor. Bu yayınların önemli bir kısmı da kayda değer hayran kitlesine sahip. Google tarafından Google Play Müzik’e eklenecek podcast bölümüne ilişkin ipucu vermesi amacıyla paylaşılan görselde Hardcore History, Nerdist, The Read gibi podcast yayınları göze çarpıyor.

Google, halihazırda Google Play Müzik’e daha fazla podcast yayını eklemek için de görüşmelerini sürdürüyor. Bu sayının artacağını tahmin etmek de pek zor değil. Ancak şu an için sadece ABD’den Google Play Müzik’e podcast yayını yüklenebiliyor.

Google, önümüzdeki aylarda podcast portalına ilişkin daha fazla bilgi paylaşacağını açıkladı. Google Play Müzik’e yüklenen podcast yayınlarına şu an için erişilemiyor. Sayfada da gösterilen podcast görsellerinin üstünde “Yakında” ibaresi yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER