Eğlence

Google Play Müzik podcast desteği 18 Nisanda hayata geçebilir

google play muzik podcastGoogle, geniş kapsamlı çevrim içi müzik servisi Google Play Müzik’in podcast desteği sunmaya başlayacağını geçtiğimiz yılın ekim ayında duyurmuştu. Ancak bu duyurunun üstünden neredeyse altı ay geçmesine rağmen, şirketten konuya ilişkin yeni bir açıklama veya bilgi gelmedi. Görünen o ki, bu sessizlik Google’ın verdiği sözü unuttuğu anlamına gelmiyor. Gelen son haberlere göre, Google Play Müzik podcast desteği 18 Nisan itibarıyla hayata geçecek.

Podcast desteğinin aktif olarak sunulmaya başlayacağı tarihi dışarı sızdıran ise şirketin NPR çalışanlarına gönderdiği ve “ambargolu” olarak etiketlediği e-posta oldu. Android Police tarafından yayınlanan e-postada, podcast özelliğinin 18 Nisan itibarıyla hayata geçebileceği açıkça belirtiliyor.

E-postanın ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Google, podcast’leri Android’de ve diğer platformlarda önümüzdeki pazartesi günü yani 18 Nisan itibarıyla, Apple Music benzeri bir çevrim içi müzik servisi olan Google Play Müzik içinde faaliyete geçirecek. Lütfen dikkat ediniz: Bu bilgi ambargoludur ve önümüzdeki pazartesi gününe kadar paylaşılmamalıdır. NPR, herkese açık radyonun Google Play ekosisteminde yer alması için Google ile birlikte çalışmıştır.”

Bu haberin ortaya çıkmasıyla birlikte Google Play Müzik podcast desteğinin unutulduğunu düşünenlerin rahatladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Müzik dinleme ihtiyaçlarını Google Play Müzik üzerinden karşılayanlar, serviste podcast desteği bulunmamasından ötürü podcast dinlemek için başka uygulamalar indirmek zorunda kalıyordu. Google’ın Play Müzik içinde podcast desteği sunmasının üçüncü taraf podcast uygulamalarının işini zorlaştıracağını görmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER