Eğlence

Google Play Music altında ücretsiz müzik dinleme servisini faaliyete geçirdi

İnternetten müzik dinleme servisleri arasında rekabetin giderek kızıştığı bir ortamda Google da nihayet önemli bir adım attı, Google Play Music’in ücretsiz ve reklamlarla donatılmış versiyonunu ABD’de kullanıma sundu.

Servisin Türkiye’de Spotify ve benzerleri tarafından sunulan, müzik aralarında ve kullanıcı arayüzünde reklamların gösterildiği servislerden çok fazla farkı yok. Müzik keyfinin reklamlarla bölünmesinin yanı sıra, paralı üyeliklerde sahip olunan çalan şarkıları kontrol etme imkanı Google Play Music’in ücretsiz versiyonunda bulunmuyor.

Sanatçı, albüm veya parçaya göre radyo benzeri istasyonlardan müzik dinlemeye başlayabilen Google Play Music ücretsiz servis kullanıcılarının istedikleri şarkıları anında dinleme, çevrim dışı çalma, çalma listesi oluşturma veya YouTube müzik klipleri için arkaplanda dinleme gibi imkanları yok.

ABD’deki Google Play Music kullanıcıları web tarayıcıları aracılığıyla bu yeni servisten yararlanmaya başladı, ancak Android ve iOS uygulama güncellemelerinin haftasonuna kadar yayınlanması bekleniyor.

Her ne olursa olsun, bu adım Google için büyük bir fırsat olabilir. Google’ın paralı üyeliği kullanıcılara ücretsiz şekilde müzik dinleme imkanı da sunan Spotify’ın gölgesinde kalmıştı. Google bu yeni servisi sayesinde daha fazla müzikseveri kendisine çekebilir, daha sonra da onları paralı servise terfi etmeleri şansına sahip olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER