Eğlence

Google Play Music’teki şarkılar Android’de arama sonuçları üzerinden çalınabilecek

Google Play Music Android uygulamasında doğrudan arama sonuçları üzerinden şarkı çalmaya imkan veren yeni bir özelliği kullanıma sundu. Aynı özellik bundan birkaç ay önce Play Music’in web arayüzüne eklenmişti. Google söz konusu özelliğin Android kullanıcılarına dağıtımını kademeli olarak gerçekleştiriyor.

Bir şarkı, albüm veya sanatçı için arama yapılırken arama çubuğunun altında bir menü açılıyor. Bu menüde ilgili arama sonuçları küçük resimler ve bir çalma butonu eşliğinde gösteriliyor. Eğer gösterilen sonuç bir şarkı veya albümse butona dokunulduğunda otomatik olarak çalmaya başlıyor. Eğer sonuç bir sanatçıysa şarkılar karışık bir sırada çalıyor.

google play music

Arama yapılırken otomatik olarak beliren öneriler ise çalınabilen sonuçların altına yerleştirilmiş. Buradaki seçenekler sadece üç öneriyle sınırlandırılıyor. Oynat tuşuna basıldığında kullanıcıların karşısına ilk olarak şarkının çalmaya başlayacağını gösteren bir uyarı çıkıyor. Daha sonrasında ise çalınan şarkı ekranın alt kısmında gösteriliyor.

Google Play Music üzerinde aranan şarkılar daha hızlı biçimde dinlenebiliyor 

Uygulama zaman zaman doğru şarkıyı bulmakta zorlansa da, şarkıların arama menüsü üzerinden başlatılabilmesi Google Play Music’e ciddi anlamda bir hız kazandırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER