Eğlence

Google Play Music All Access’in kapsama alanı genişledi

Lisanslama sürecinin her ülkede farklı olması nedeniyle içerik mağazalarını oluşturmak şirketler için zor olabiliyor. Google Play’i uygulama mağazası olarak iTunes App Store ile eşlemeyi başaran Google, müzik ve kitap gibi diğer içerikleri sağlama konusunda halen en büyük rakibine göre biraz geride duruyor.

Google-Play-Music-All-Access-180713

Ancak içerik alanında da büyük oynamaya kararlı olan şirket, Google Play Kitaplar ve Google Play Music All Access servislerinin kapsama alanını genişleterek amaçları doğrultusunda bir hamle daha yaptı. Bu genişleme hamlesiyle birlikte Google Play Kitaplar servisine Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Hollanda, Polonya ve Romanya’dan erişmek mümkün hale geldi.

I/O 2013’te tanıtılan ve ilk etapta sadece ABD’de aktif olan Google Play Music All Access ise Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, İtalya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık’taki kullanıcıların erişimine açıldı. Böylelikle All Access’in kullanıcı tabanına 27 milyonluk bir ekleme yapılmış oldu. Türkiye’nin her iki listede de yer almaması hayal kırıklığı yaratsa da, lisanslama sürecinin zorlu olması durumu nispeten anlaşılır kılıyor.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER