Teknoloji

Google Play iTunes App Store’u yakalamak için çılgın koşusuna devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uygulama analitik şirketi Distimo tarafından yayınlanan temmuz ayı rakamlarına göre, Google Play’in uygulama gelirleri yılbaşından bu yana yüzde 67’lik bir artış kaydetti. Temmuz ayında gelirlerin bir önceki aya göre yüzde 11 oranında artmış olması da Google Play’in kazandığı ivmeyi göstermesi bakımından önem taşıyor. Yılbaşından bu yana iOS platformunun uygulama gelirlerindeki artış yüzde 15’te kalırken, temmuz ayındaki artış da yüzde 3 olarak gerçekleşti.

google-play-4-1-6-guncelleme-150513

Japonya ve Güney Kore’deki toplam uygulama gelirinin ABD’yi yakalamış olması Google Play’in gelir artışındaki nedenler arasında gösterilirken, Android uygulama gelirlerinin son 1 yılda göstermiş olduğu dikkat çekici artış da Japonya ve Güney Kore’yi küresel anlamda önemli uygulama pazarları haline getirdi.

Finlandiya merkezli geliştirici Supercell iOS ekosisteminin en çok gelir yaratan geliştiricisi olma unvanını korudu. Supercell imzalı Clash of Clans en kazançlı iOS uygulamaları listesinde ikinci sırada oturmayı sürdürken, Hay Day üçüncülüğe tırmandı. En kazançlı iOS uygulamaları listesinin zirvesindeyse Britanya merkezli King tarafından geliştirilen Candy Crush Saga yer alıyor. Ancak Supercell’in Japonya, Çin ve Güney Kore’deki satışlarının patlaması bu tablonun değişebileceğine işaret ediyor. En kazançlı iOS uygulamaları listesinin dördüncü sırasında Japonya merkezli Gung Ho tarafından geliştirilen Puzzle & Dragons bulunuyor.

İlgili >> Distimo

İLGİLİ HABERLER