Teknoloji

Google Play gelirleri yüzde 300 artsa da halen App Store’un gerisinde

App Annie Intelligence, gerçekleştirdiği uygulama analitikleri çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Hem Google Play’i hem de App Store’u inceleyen araştırmanın sonuçlarına göre, 2012 yılında Google Play’in gelirleri yüzde 311’lik etkileyici bir artış kaydetti. Buna karşılık, App Store’un gelirlerindeki artış ise yüzde 12.9’da kaldı.

Rakamlar Google Play’in daha hızlı büyüdüğünü gösterse de; App Store’un gelirleri, daha yavaş büyümesine rağmen, Google muadilinin gelirlerini dörde katlamış durumda. İlk 100’de yer alan iOS uygulama yayıncılarının yüzde 80’inin servislerini kullandığına dikkat çeken App Annie, bu durumu rakamların doğruluğuna bir destek olarak gösterdi. Şirketten yapılan açıklamada 150 bin uygulamanın indirme, gelir, sıralama ve yorum gibi konuların takibi için App Annie tarafından sağlanan servisten faydalandığı belirtildi.

Gelir kısmında önde olan App Store, toplam indirme sayısında da ücretsiz indirmelerin de hesaba katılmasıyla Google Play’i geride bırakıyor. Yine de toplam indirme sayılarına bakıldığı zaman iki platformun arasındaki farkın az olması dikkat çekiyor. Android kullanıcı tarafından gerçekleştirilen indirme işlemlerinin yılda yüzde 48 oranında arttığı, App Store için ise bu oranın yüzde 3.3 olduğu göz önüne alınınca Google Play’in toplam indirme sayısında rakibini geride bırakması oldukça muhtelif duruyor.

İlgili >> The Next Web

İLGİLİ HABERLER