Teknoloji

Google Play Gazetelik yeni tasarımıyla kişiselleştirilmiş içeriğe yöneliyor

google-play-gazetelik-181116-3Google, haber okuma uygulaması Google Play Gazetelik’in tasarımını yeniledi. Apple Haberler ve Flipboard gibi servislerle rekabet içinde olan Gazetelik, Google Play Müzik’in ardından bu hafta yeni bir tasarıma kavuşan ikinci Google uygulaması oldu. Güncellenen uygulamanın yeni tasarımıyla okuyacak bir şeyler bulmanın kolaylaştırılması amaçlanıyor. Yeni tasarımla birlikte Gazetelik’in web versiyonu da kullanıcılarla buluşuyor.

Gazetelik’e eklenen dört sekme sayesinde uygulama içinde gezinmek ve haber bulmak kolaylaşıyor. “Sizin İçin” adını taşıyan ana sekmede hem kişiselleştirilmiş bir brifing hem de yapay zeka destekli bir öneri akışı bulunuyor. Uygulamanın arayüzünde yapılan değişiklikle popüler haberler, ana başlıklar ve önerilen makaleler kullanıcının ilgi ve tercihleri doğrultusunda bir araya getiriliyor. Bu içerik karışımı sayesinde gündemde olan haberler daha kolay fark edilebiliyor. Böylelikle ilginç konu başlıkları da daha derinlemesine biçimde keşfedilebiliyor. Kütüphane, Keşfet ve Daha Sonra Oku sekmeleri ise kullanıcıların seçtiği site ve konuları, göz gezdirilebilecek başka haberleri ve kaydedilen makaleleri kapsıyor.

Google Play Gazetelik önerileri açıklama eşliğinde sunuyor

Google Play Gazetelik uygulaması, yeni tasarımıyla tam ekran fotoğraflar, otomatik olarak oynatılan videolar ve podcastler için yerleşik oynatma kontrolleri sunuyor. Sizin İçin sekmesinde her makale veya kaynağın yanında küçük bir açıklama bulunuyor. Bu açıklamalarda Google söz konusu kaynağın neden seçildiğini anlatıyor. Böylelikle kullanıcılara akışlarını tercihlerini daha iyi gösterecek biçimde düzenleme konusunda da yardım ediliyor. Servise iOS, Android ve web üzerinden ulaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER