Manşetler

Google Play Gazetelik favori haber kaynaklarına tek bir yerden erişim sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google gazete, dergi veya blogları tek bir yerden keşfetmeyi ve takip etmeyi mümkün kılan yeni bir uygulama çıkardı. Google Play Newsstand veya Türkçe mealiyle Google Play Gazetelik taşıyan bu uygulama Android akıllı telefon ve tabletlerde çalışıyor. Google bu uygulamayla kullanıcıların sıklıkla takip ettiği haber kaynaklarının tek bir yere topluyor, kullanıcının ilgi alanlarına göre haberler gösteriyor.

google-play-gazetelik-211113

Play Gazetelik uygulamasını kullanarak dergi, gazete, blog veya haber sitelerine abone olabilirsiniz. Daha sonra Google haber kaynaklarını mobil cihazda okuması daha rahat olacak şekilde optimize ediyor. Böylelikle dikkat dağıtıcı öğelerden arındırılmış, sade bir okuma deneyimi yakalamak mümkün oluyor. Ayrıca çeşitli dokunmatik hareketler yardımıyla haberler arasında geçişler pratik hâle getiriliyor. Uygulama içinden videolar da açılabiliyor.

Şu anda 1900’den fazla ücretsiz ve ücretli yayın Play Gazetelik çatısı altında yer alıyor. Google’ın dikkat çektiği yayınlar arasında Los Angeles Times, The New Yorker, Rolling Stone, TMZ ve NPR gibi Amerika merkezli yayınlar var. Ayrıca Play Gazetelik içindeki tüm yayınlar internet bağlantısının bulunmadığı durumlarda da okunabiliyor. Bunun için haber veya yazıyı sonradan okumak için saklamak gerekiyor.

Play Gazetelik uygulaması ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde Play Dergiler uygulamasını da çatısı altına alıyor. Diğer ülkelerde ise bu uygulama Google Play Store üzerinden indirilebilir ücretsiz bir uygulama olarak sunuluyor.

Bu arada Play Gazetelik’in gelişiyle birlikte Google Currents uygulaması da rafa kalkacak gibi görünüyor. Ancak Google, Currents üzerindeki tüm abonelikleri Play Gazetelik’e taşıyor, böylelikle daha önce oluşturduğunuz listeleriniz aynı şekilde erişime açık kalmaya devam ediyor.

İlgili >> Google Play, Google Android Blog

İLGİLİ HABERLER