Eğlence

Google Play Games PC betasının kapsama alanı genişliyor

google play games pc

Google Play Games PC için açık beta süreci başladı. Açık beta sürecinde sistem gereksinimleri aşağıya çekilirken, kullanıcılara sunulan Android oyunlara da yenileri ekleniyor.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Play Games PC ile Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemli PC’lerde Android oyunlarını oynamayı mümkün kılıyor. Sınırlı bir ölçekte başlatılan testlere sadece güçlü sistemlere sahip kullanıcılar katılabiliyordu.

Google’ın gevşettiği kısıtlamalardan biri, beta sürecini daha fazla bölgeye açmak oldu. Buna ek olarak, artık betaya katılım için bekleme listesine yazılmak da gerekmeyecek. Avustralya, Hong Kong, Güney Kore, Tayland ve Tayvan’daki kullanıcılar Google Play Games’e katılıp hemen oyun oynayabilecek. Türkiye’nin beta testi bölgesinde olmadığını belirtmekte fayda var.

Beta programı ocak ayında başladığında oyunculara en az 12 oyunun sunulduğu doğrulanmıştı. O dönemde bu yana programı genişleten Google, desteklenen oyun sayısının 50’yi geçtiğini ve oyuncuların farklı cihazlardaki ilerlemelerinin eş zamanlanabildiğini belirtti.

Google Play Games PC beta sürecine artık orta seviyede teknik donanımı bulunan Windows PC sahipleri de katılabilecek. Daha öncesinde oyuncuların Nvidia veya AMD tarafından üretilmiş oyun odaklı bir GPU’ya sahip olması gerekirken, artık entegre GPU’lar da destekleniyor. Sistem gereksinimlerinin aşağıya çekilmesi de servisi daha çok kullanıcıya ulaştıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER