Eğlence

Google Android oyunlarını Windows PC’lere beta olarak getirmeye başladı

google play games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android oyunlarını Windows PC’lere getirmek için Google Play Games uygulamasının sınırlı bir beta sürümünü kullanıma sundu. Google Play Games çarşamba günü beta olarak Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan’da kullanıma sunuldu. Böylelikle Windows PC sahiplerinin Mobile Legends, Summoners War, State of Survival ve Three Kingdoms Tactics gibi popüler Android oyunlarını oynamasına olanak tanıyacak.

Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan’daki oyuncular, beta sürümüne erişmek için kaydolabilecekler ve Windows bilgisayarlarında Google’ın bağımsız uygulamasına erişebilecekler. Google; telefon, tablet, Chromebook ve Windows PC arasında kesintisiz oyun oturumlarının sözünü veriyor ve birden fazla cihaz arasında oyunlara kolayca devam edebileceğinizi dile getiriyor.

Google Play Games grup ürün müdürü Arjun Dayal, “Oyuncular, fare ve klavye girişleriyle daha büyük ekranlardan yararlanırken, favori mobil oyunlarına bilgisayarlarında kolayca göz atabilir, indirebilir ve oynayabilir.” diyor. “Cihazlar arasında geçiş yaparken ilerlemenizi veya başarılarınızı kaybetmenize artık gerek yok; sadece Google Play Games profilinizle çalışır.”

google play games

Google Play Games, PC’lerde Android oyunları oynarken kazanılabilecek Play Puanlarını da içerecek. Google, Android oyunlarını PC’lere getirme planlarını yalnızca bir ay önce duyurdu, ancak şirketin Android oyunlarını Windows PC’lerde çalıştırmak için hangi teknolojiyi kullandığı hâlâ net değil. Google Play Games uygulaması, oyun akışını içermeyen yerel bir Windows uygulaması olacak. Google, oyun geliştiriciler için daha fazla bilgi sağlayacak bir geliştirici sitesi de açtı.

Google’ın duyurusu, Microsoft’un Windows 11 bilgisayarlarda Android uygulamalarını test etmeye başlamasından aylar sonra geldi. Microsoft, çeşitli kaynaklardan Android uygulamalarını çalıştırabilen, Android için temel bir Windows Alt Sistemi oluşturdu. Microsoft, Windows’da Amazon Appstore’dan yerel oyun ve uygulama yüklemelerine izin vermek için Amazon ile ortaklaşa çalışıyor. Ancak geçici çözümlere rağmen Google Play henüz resmi olarak desteklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER