Teknoloji

Google Play eğitim mağazası kapılarını kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play egitim

Google bundan iki yıl önce Android tabletlerin okullara girişini kolaylaştırmak adına Play Store içinde özel bir eğitim bölümü oluşturmuştu. O günden bu yana servisten pek ses seda çıkmış değil. Şirket, sessiz geçen sürenin ardından Google Play Store içinde oluşturduğu eğitim bölümünü kapatmayı planladığını açıkladı.

Google tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, yaklaşık bir ay içinde Google Play eğitim lisanslarının satışının sonlandırılacağı belirtildi. Şirket, mevcut Play eğitim uygulamalarını desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Google Play eğitim programının başarısızlığa uğradığı çok açık olsa da, tablonun Google adına kötü olduğunu söylemek mümkün değil. Şirket mağazayı hayata geçirdiğinde öncelikli amacı, Android tabletlerinin eğitim amacıyla kullanımının promosyonunu gerçekleştirmekti. Ancak bu süre içinde Android tabletlerinin öğrencilere yönelik özellikleri, pek gelişmişe benzemiyor.

Google’ın bir diğer girişimi olan Chromebook’lar ise aradan geçen sürede eğitim konusunda ciddi mesafe katetti ve okullarda daha yaygın biçimde kullanılır hâle geldi. Hem Apple’ı hem de Microsoft’u endişelendiren Chromebook’lar, Chrome OS’te gerçekleştirilecek değişikliklerle yeni yetenekler kazanmaya aday gözüküyor. Dolayısıyla şirketin Android’in eğitim özelliklerini ön plana çıkarmaktan vazgeçmesini doğal bir sonuç şeklinde nitelemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER