Teknoloji

Google Play Edition cihazların ortadan kaybolması Android Silver’ın gelişini mi işaret ediyor?

android-robot-logo

Google Play Edition akıllı telefonların bir süre sonra yerlerini Android Silver cihazlarına bırakması bekleniyor. Henüz bu konuda Google cephesinden bir doğrulama gelmese de, Google Play Edition cihazlarının yavaş yavaş Google Play Store’dan kaldırılması bu dedikodunun gerçeğe dönüşmesi ihtimalini artırıyor.

Üçüncü taraf üreticiler tarafından hazırlanan Google Play Edition cihazları, ham Android işletim sistemini barındırıyor. HTC One (M7), LG G Pad ve Sony Z Ultra gibi ürünlerin birer birer Google’ın çevrim içi mağazasından kaldırılması, Android Silver’ı bekleyenlerin heyecanını artırıyor. Google Play Edition cihazlarından farklı olarak, Google’ın Android Silver’da donanım konusunda bir gereksinim listesi oluşturması bekleniyor.

Android Silver cihazlarının 2015’te piyasaya çıkacağı öngörülüyor, ancak Google Play Store’da yer açılması bu tarihin daha yakına çekilebileceğini gösteriyor. Android Silver için yürütülen hazırlığa rağmen, Google’ın bu yıl içinde Nexus 6 isimli bir akıllı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER