Teknoloji

Google Play’e çocuklar için “eğitimci onaylı” uygulamalar

google play çocuklar

Google Play Store’da Aile olarak adlandırılan bir bölüm var. Google şimdi bu bölümde “Eğitimci Onaylı” uygulamalar sunmaya başlıyor.

Arama devinin belirttiğine göre, bunlar öğretmenler tarafından yüksek derecelerde puanlandırılan ve kalite standartlarını karşılayan uygulamalar. Her bir onaylanmış uygulama öğretmenlerin bunu neden sevdiğine dair bir dizi neden de içeriyor. Bunların arasında yaşa uygunluk ve çocuklara neler öğretmeye çalıştığı da yer alıyor.

Google, bu bölümü başlangıçta yılın ilerleyen aylarında çıkarmayı planladığını söylüyor. Ancak birçok çocuk evde ekranlar karşısında daha çok vakit geçirdiği için çıkışı öne çekti. Tabii ki, bunun nedeni yeni tip koronavirüs salgını. Salgın nedeniyle dünya çapında okullar geçici olarak kapatıldı. Türkiye’de de uzaktan eğitim devam ediyor. Evde anne ve babalara da çocuklarıyla ilgilenmek konusunda daha fazla görev düşüyor.

Google, “eğitimci onaylı” uygulamalar bölümünün zamanlanandan önce çıkışı nedeniyle bazı uygulamalar eksik biçimde çıkacağını, ancak inceleme işlemlerini mümkün olduğu kadar hızlı yaparak bölümü zenginleştireceğini kaydetti.

Çocuklara özel bu yenilik önümüzdeki birkaç gün içinde ABD’de çıkacak. Google ilerleyen aylarda bu bölümü dünya çapında sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER