Teknoloji

Android kullanıcılarına yeni kolaylık; Google Play beta programlarından tek seferde çıkın

google play

Google Play’de uygulamalar için eklenmiş isteğe bağlı birkaç özellik bulunuyor. Beta programına katılabilir, uygulamaları istek listenize ekleyebilir, uygulamalar veya oyunlar çıktığında bildirimler alabilirsiniz. Şimdi eğer isterseniz, tüm bu ayarların hepsini tek bir seferde kaldırabilirsiniz.

Play ayarları içine eklenmiş olan yeni bir “Google Play tercihleri” bölümü bazı kullanıcıların erişimine açıldı. Görünen o ki, bu bölüm sunucu tarafından tetiklenen bir dağıtım planıyla sunuluyor.

Yeni eklenen ayarlar arasında istek listesini temizleme, tüm beta programlarından ayrılma, yaklaşmakta olan tüm etkinliklerin kaydını silme, oyun veya uygulama içi üyeliklerin tümünü kaldırma gibi seçenekler bulunuyor.

Aslında tüm bu tercihleri uygulama içinde tek tek yönetmek her zaman mümkündü. Örneğin, istek listesi kenar menüsünde yer alan İstek Listesi seçeneği aracılığıyla düzenlenebiliyordu. Ayrıca kayıtlı olunan tüm beta programları da Uygulamalarım > Beta bölümünde görülüyordu. Şimdiki tek fark ise bunların her birini tek tek değil, aynı anda yönetebilmek oluyor.

Bu yenilik muhtemelen hata gidermeyi daha kolay hâle getirmek için yapıldı. Eğer bir kişi uygulamalarının sürekli çöktüğünden şikayetçiyse, tüm beta programlarından çıkmak sorunlarını çözebilir. Bu durum özellikle Google veya Google Play Servisleri beta programlarında bulunanlar için geçerli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER