Teknoloji

Google Play Store’da artık daha fazla reklam göreceksiniz!

google play store

Android kullanıcıları, Google Play Store’da daha fazla reklam görmeye hazır olmalıdır. Yeni bir habere göre, Play Store arama çubuğunda sınırlı süreli etkinlikler ve sponsorlu öneriler sunmaya başladı. Bu hamleyle Google, gelir kaynaklarına bir yenisini eklemiş oluyor.

Play Store, Samsung’un da dahil olduğu tüm Android telefonlarda arama çubuğunda geçmiş aramaların yanı sıra reklamları, sınırlı süreli etkinlikleri ve sponsorlu önerileri gösterecek. Daha önce, arama çubuğu yalnızca son dört aramayı gösteriyordu. Şimdi ise geçmiş aramalarınızla birlikte en fazla üç “sınırlı süreli etkinlik ve sponsorlu öneri” göreceksiniz.

Google, sınırlı süreli etkinlikleri, o gün gerçekleşen bir spor etkinliği ile ilgili akış uygulamalarını veya oyun içi etkinlikleri tanıtmak için kullanacak. Bu etkinlikler, Play Store’un ana akışında kartlar olarak sıklıkla görülür, ancak şimdi arama geçmişiyle birlikte uygulama simgesi, adı, derecelendirme ve indirme sayısıyla da görünecekler.

Ayrıca, Google, arama çubuğu içinde belirli uygulamaları tanıtmak için sponsorlu önerileri gösteriyor. Aramaya başladığınızda, sponsorlu öneriler ve sınırlı süreli etkinlikler Play Store arama çubuğundan kayboluyor.

Bu eklemeyle ilgili kötü taraf, arama geçmişinizin aşağıya kaydırılması ve şirketin önceliklerini açıkça göstermesidir. Bu değişiklik, Nisan 2023 Google Sistem güncellemeleriyle duyuruldu ve şu anda herkes için yavaş yavaş kullanıma sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER