Teknoloji

Google Play Android uygulamalarının testini kolaylaştırıyor

android uygulama güncelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google play androidBir Android uygulamasının beta testi sürecine dahil olmak çok zor değil. Ancak süreç halen birkaç engelin üstünden atlamayı gerektiriyor. Örneğin, kullanıcıların geliştiricinin web sitesini ziyaret etmesi veya bir topluluğa katılması gerekebiliyor. “Gereksiz formalite” gibi nitelenebilecek bu adımlar, yakında ortadan kalkıyor.

Play Store için hazırlanan bir güncellemenin dağıtımına başlayan Google, kullanıcıların ana uygulamaların kayıtları üzerinden beta testi süreçlerine katılmasını veya testlerden çıkmasını mümkün hâle getiriyor. Bazı uygulamaların testlerinde kullanıcılardan öncelikli olarak ilgili Google+ topluluğuna katılmaları istenebilecek, ancak kullanıcıların bir web sitesinden indirme bağlantısı almasına veya özel bir beta uygulama sayfasının peşinden koşmasına gerek kalmayacak.

Google Play Android uygulamalarının sadece beta olarak erişilebilen versiyonlarını kullananları da durumdan haberdar edecek. Beta uygulamalara yazılan yorumlar da herkes tarafından görülemeyecek ve özel geri bildirimler olarak doğrudan geliştiriciye iletilecek. Google Play için hazırlanan güncellemenin tüm kullanıcılara ulaştırılması biraz zaman alacak.

İLGİLİ HABERLER