Teknoloji

Google Android yazılımcılarının Google Play’de A/B testi gerçekleştirmelerine izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00053

Android yazılımcılarına uygulama mağazası Google Play’de biraz daha geniş bir hareket alanı sağlamayı amaçlayan Google, yazılımcıların uygulamalarında kullanıcıdan kullanıcıya değişen ikon, tanım ve hatta fiyatlar kullanmasına izin verecek. “A/B testi” olarak adlandırılan bu özelliğin Google’ın mayıs ayı içinde gerçekleştireceği I/O konferansında duyurulabileceği belirtildi. Söz konusu özellik sayesinde yazılımcıların Google Play’deki uygulamalarına olan ilgi ve reaksiyonu daha etkin biçimde analiz etmeleri amaçlanıyor.

A/B testi kapsamında yazılımcılar uygulamalarının 1.99 dolar ve 2.99 dolarlık fiyatlarındaki indirme sayılarını karşılaştırabilecek. Buna ek olarak, ikon rengi veya videolu ön izleme gibi değişkenlerin uygulamanın indirilmesine olan etkisi de test sayesinde anlaşılabilecek.

Google’ın planlarını haberleştiren The Information, A/B testi sayesinde yazılımcıların dünyanın farklı noktalarında farklı pazarlama stratejilerini de uygulayabileceğine dikkat çekti. Söz konusu farklılıklar sadece uygulamanın sunumunda gözlenecek olsa da, Google’ın test fırsatı vermesi yazılımcıları mutlu edecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Çift fiyat politikasının ise özellikle müşteriler tarafında bir hayli garip karşılanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER