Teknoloji

Google piyasa değeri bakımından Microsoft’u geride bıraktı, en değerli ikinci teknoloji şirketi oldu

Google’ın hisse senetleri son üç aydır istikrarlı bir yükseliş gösteriyor. Bu yukarı yönlü trend sayesinde arama devi Microsoft’u piyasa değeri bakımından geride bıraktı ve Apple’ın arkasından en değerli teknoloji şirketi konumuna yükseldi. Dünkü kapanış rakamlarına göre Google’ın 249.1 milyar dolarlık piyasa değerine karşılık Microsoft’un 247.2 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor. Bu tablonun nasıl bir değişim göstereceğini bugünden itibaren gerçekleşecek olan Nasdaq seanslarında göreceğiz.

Google ve Microsoft arasında son birkaç yıldır büyük bir rekabetin yaşandığı söylenebilir. Microsoft Google’ın karşısına Bing arama motorunu çıkardı. Google da Internet Explorer’ın karşısına Chrome ile dikildi. İnternet kullanımının giderek yaygınlaşması, daha fazla insanın Google’ı kullanması ve bu arama motorunun daha da popüler hâle gelmesini sağladı. Sonuç olarak bu ikili arasındaki rekabette Google biraz daha öne çıktı. Son birkaç yılın rakamlarına bakıldığında Google’ın piyasa değeri açısından büyük bir yükseliş gösterdiğini, Microsoft’un ise genellikle yatay bir yol izlediği görülüyor.

Google Microsoft’u geride bırakmış olsa da, birinci konumundaki Apple’ı yakalaması için önünde uzun bir yol var. Cupertino şirketi bu yılın başında 500 milyar dolar barajını aşmıştı, şu anda 624 milyar doların biraz üzerinde piyasa değeriyle en değerli teknoloji şirketi konumunda ve Google ile Microsoft’tan neredeyse yüzde 40 daha yüksek bir değere sahip.

İlgili >> Bloomberg, Google Finans

İLGİLİ HABERLER