Teknoloji

Google Pixelbook için motorlu ekran teknolojisi patentinden yararlanabilir

google pixelbookTeknolojik ürünler hatırı sayılır ölçüde değişse de, bazı bileşenler bu değişimden nasibini pek almadı. Dizüstü bilgisayar ekranlarının menteşeleri de değişmeyen gruplar arasında yer alıyor. İnsanlar bilgisayarlarının ekranlarını kaldırıp çalışmaya başlıyor. Ancak Google Pixelbook adını taşıyan dizüstü bilgisayarları için daha farklı bir gelecek hayal ediyor gibi görünüyor.

Patently Mobile sitesinde yer alan habere göre, Google dizüstü bilgisayarları için motorize bir ekran teknolojisi geliştirdi. Söz konusu teknolojiye göre, kullanıcılar dizüstü bilgisayarın kapağının üzerine dokunduğunda ekran otomatik olarak açılacak.

Artık kullanıcıların önünde çıkarılabilen veya dönen ekranlar gibi seçenekler bulunuyor. Microsoft ve Lenovo da ekran tasarımı konusunda ilginç alternatifler sunuyor. Ancak Google’ın patent başvurusu, dizüstü bilgisayar sahiplerini fiziksel temastan kurtaracak bir çözüm gibi görünüyor. Şirketin yaptığı patent başvurusu “Motorlu ekran konumlamasına sahip dizüstü bilgisayar” ismini taşıyor.

Patent teknolojinin kullanımı için çeşitli öneriler de sunuyor. Windows Hello tarzı bir yüz tanıma sisteminin kullanıcıları tanıyarak bilgisayarın kilidini açabileceği ve ardından da ekranın konumunun kullanıcıların yüzüne uygun bir açıya göre ayarlanabileceği belirtiliyor. Şirketin söz konusu patent başvurusunu 2013’te yaptığı görülüyor.

Google Pixelbook ekim ayında tanıtılmıştı

Google Pixelbook, geçtiğimiz ekim ayının başında tanıtılmıştı. Google söz konusu patent başvurusunu çok daha önce yapsa da, aldığı patentten ilk olarak Pixelbook’ta yararlanacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER