Teknoloji

Google Pixelbook 2 sızıntısı ince çerçeve ve çıkarılabilir klavyeyi gösteriyor

Google, 9 Ekim’de New York’ta düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini gözler önüne serecek. İnternete sızan reklamlar ve yeni ortaya çıkan bir video, Google Pixelbook 2 tabletin de söz konusu ürünler arasında olduğunu düşündürüyor.

Etkinliğin yıldızının Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL olması şimdiden kesin görünüyor. İki akıllı telefona dair sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Pixelbook 2 konusunda ise ilk iddia geçtiğimiz temmuz ayında ünlü duyumcu Evan Blass tarafından dile getirilmişti.

Google Pixelbook 2 ile ilgili en somut işaret ise internete yeni sızan bir videoyla geldi. Brandon Lall tarafından kaydedilen ve Chrome Unboxed sitesi tarafından da paylaşılan videoda daha küçük ekran çerçevelerine, yuvarlak ve sağ üst köşesinde hamburger ikonu tuşları bulunan bir klavyeye sahip bir cihaz görülüyor. Klavyenin Pixelbook’un karakteristik özellikleri arasında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Söz konusu video, Chrome OS işletim sisteminin de yuvarlatılmış görev çubuğuyla birlikte Android‘e biraz daha yaklaştığını gösteriyor. Hâli hazırda beta aşamasında olan bu özellik, Google’ın Android’in görsel unsurlarını Chrome OS’e taşıma ve bu iki platformu birbirine yaklaştırma planının parçaları arasında bulunuyor.

Microsoft Surface Go’nun klavyesine olan benzerliği nedeniyle Google Pixelbook 2 klavyesinin de tabletten çıkarılabilmesi ihtimali akıllara geliyor.

google pixelbook 2

İsimsiz bir okuyucu tarafından Chrome Unboxed sitesine gönderilen ve bir Chromebook reklamından alındığı belirtilen ekran görüntüleri ise orijinal Pixelbook’a kıyasla daha küçük ekran çerçevelerine sahip bir modeli işaret ediyor. Okuyucu, söz konusu reklama tıkladığında Google’ın mağazasındaki Pixelbook sayfasına yönlendirildiğini belirtti.

Google’ın “Noctrune” ve “Atlas” kod adlı iki Chromebook üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bunlardan hangisinin Google Pixelbook 2 olduğu ve hangisinin 9 Ekim’de tanıtılacağı henüz bilinmiyor. Kesin cevap içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER