Teknoloji

Google’ın yeni Pixel telefonları eskisinden çok farklı olmayacak gibi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın önümüzdeki aylarda yeni Pixel ve Pixel XL telefonlarını çıkarması bekleniyor. Taimen kod adıyla anılan Pixel XL’in bir resmini daha önce görmüştük. Şimdi de Walleye kod adıyla anılan daha küçük ekranlı gelecek nesil Pixel’in bir fotoğrafını görme şansına erişiyoruz.

VentureBeat‘ten Evan Blass’ın paylaştığı fotoğraf her ne kadar biraz bulanık olsa da, cihazın ekran çerçevesinin göze çarptığını görüyoruz. Neredeyse sıfır çerçeveli, kenardan kenara yayılan ekranlara sahip telefonları bu yıl fazlaca görüyoruz, konuşuyoruz. Samsung’un Galaxy S8’leri, yakında beklenen Note 8 ve dedikoduları ortalıkta dolaşan iPhone 8 bu akımın öncüleri. Google’ın ise hâlâ geleneksel bir yaklaşım içinde olduğunu görüyoruz.

Belki Google bu akımın telefonu daha çekici hâle getirmediğini düşünüyordur. Her ne olursa olsun, ekran çerçevesini en azından bir kademe daha inceltmemek günümüzde cesur bir hamle olarak nitelendirilebilir. Üstelik Google’ın Android geliştiricilerine uygulamalarını, geleneksel 16:9 ekran yerine, daha uzun ve farklı görüntü oranlarına sahip olan ekranlara uyumlu hâle getirmek için teşvik ettiği bir ortamda. Bununla birlikte gördüğümüz fotoğrafın sadece bir sızıntı olduğunu unutmamak gerekiyor. Yani, şirket final üründe bundan farklı bir tasarımı da tercih edebilir.

Evan Blass, Google’ın çift kameralı sistemi de tercih etmediğine dikkat çekiyor. Çift arka kamera da bu yılın eğilimleri arasında bulunuyor. Andy Rubin’in yakında çıkacak Essential Phone’unda, OnePlus 5’te, birkaç haftaya beklediğimiz Note 8’de ve Motorola Z2 Force’da çift lensli arka kamera sistemi bulunuyor.

Mevcut Pixel ve Pixel XL modelleri akıllı telefon fotoğrafçılığında seviyeyi yükseğe taşımış modeller olarak biliniyor. Bunda görüntü işleme algoritmalarının büyük bir payı bulunuyor. Böyle bir durumda Google’ın yine tek kameraya bağlı kalması çok şaşırtıcı olmayacaktır.

Bu arada 9to5Google sitesinden Stephen Hall, bir kaynağın kendisine her iki yeni Pixel modelinin de kulaklık jakı olmadan çıkacağını yazdı. VentureBeat de bu gelişmeyi doğruluyor. Yeni telefonlar ses aktarımı için Bluetooth ve USB-C ses çıkışına bağlı olacak. Ne var ki, sızan fotoğraflarda telefonların kulaklık jakı için açıldığı düşünülen kesimleri de barındırdığı görülüyor. Yeni Pixel telefonların çıkışı için daha zaman var ve daha epey sızıntı görürüz. Bunlarla birlikte resim biraz daha netleşecektir.

İLGİLİ HABERLER