Teknoloji

Google Pixel’ler yepyeni bir güncelleme ile makro video ve sinematik duvar kağıtlarını kullanıcılarına sunuyor

pixel 7

Google, Pixel katlanabilir telefonunun ilk versiyonunu çıkarmasına sadece birkaç hafta kala ve Android 14’ün genel dağıtımına yaklaşırken, salı günü Pixel telefonları için oldukça kapsamlı bir “özellik güncellemesi” duyurdu. Kamera iyileştirmelerinden yeni kişisel güvenlik özelliklerine kadar birçok yenilikle dolu bu güncelleme, sadece telefonlarla sınırlı kalmayıp, Pixel Watch ve Fitbit cihazlarına da yeni yetenekler kazandırıyor.

Öncelikle, Pixel 7 Pro’nun makro modu artık video kaydedilirken de kullanılabiliyor. Bu özellikle, kelebeklerin uçuşunu veya rüzgarda dalgalanan çiçekler gibi en küçük detayları büyüteç altına alarak video çekmek mümkün hale geliyor. Ancak makro video özelliği sadece Pixel 7 Pro ile sınırlı. Pixel 6 ve sonraki modeller ise, kamera çerçevesi içerisinde bir avuç içi göstererek belirlenen süre boyunca otomatik çekim yapma yeteneği kazanıyor.

Yeni güncelleme ile birlikte, Pixel 6 veya daha yeni bir modeli olan kullanıcılar, kilidini açtıkları ekranda daha fazla derinlik hissi ve hoş bir paralaks etkisi yaratan sinematik duvar kağıtları oluşturabilecekler. Google, 2D duvar kağıdı fotoğraflarınızı “gerçekten büyülü bir görünüm” için dinamik 3D sahnelerine dönüştüren bir AI kullanıyor.

Ayrıca, bu güncelleme ile Google, kişisel güvenlik özelliklerini de geliştirmeye devam ediyor. Güncelleme sonrasında, Google Asistan’ı acil durum paylaşımını başlatmak veya ekstra huzur için güvenlik kontrolü planlamak için kullanabileceksiniz.

Pixel’in araç kazası algılama özelliğini desteklediği ülkelerde, bir kaza algılandığında telefonunuz acil servisleri ve acil durum iletişim bilgilerinizi gerçek zamanlı konumunuzla birlikte bildirmenizi sağlar.

Uyarlanabilir şarj, “Artık Pixel pilinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için Google yapay zekasını kullanıyor. Telefonunuzu fişe taktığınızda, önceki şarj alışkanlıklarınıza göre uzun bir şarj seansı öngörüyor ve fişten çekilmesi beklenmeden bir saat önce yavaşça yüzde 100 şarj oluyor.”

Ve son olarak, Google’ın ses kayıt uygulaması Recorder’a bazı yükseltmeler getiriliyor. Bu özellik güncellemesi ile, transkriptlerinizin video kliplerini (konuşmacı etiketleriyle birlikte) dışa aktarabileceksiniz.

Bu heyecan verici güncellemeler, bazı kullanıcılara salı gününden itibaren ulaşmaya başlayacak ve önümüzdeki birkaç hafta içinde kademeli olarak dağıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER