Teknoloji

Google Pixel ailesinin yeni üyesi bu yıl içinde tanıtılacak

google pixel

google pixelGoogle Pixel serisi telefonlarıyla akıllı telefon pazarındaki varlığını yüksek sesle ilân etmişti. Pixel serisini doğrudan iPhone’un karşısında konumlayan şirket, Android’in “üst sınıf platform” imajını kuvvetlendirmeyi hedeflemişti. Pixel satışları istikrarlı bir seyir izlese de, bileşen sıkıntıları telefona sahip olmayı zorlaştırmıştı.

Ancak bu durum Google’ın akıllı telefonlara daha fazla yatırım yapma motivasyonunu etkilemişe benzemiyor. Şirketin donanımdan sorumlu başkan yardımcısı Rick Osterloh, Pixel ailesinin yeni üyesinin bu yıl içinde tanıtılacağını ve bu modelin de fiyat etiketinde yüksek bir rakam yazacağını belirtti.

Android Pit sitesine konuşan Osterloh, akıllı telefon pazarında “yıllık bir ritim” olduğunu ve Google’ın da bu ritme uyacağını dile getirdi. “Benden tarih duymasanız bile yeni cihazın bu yıl tanıtılacağından emin olabilirsiniz” diyen Osterloh, Pixel ailesinin “üst sınıf” kalmayı sürdüreceğini belirtti.

Google’ın yeni Pixel telefonunu yılın son çeyreğinde satışa sunması oldukça muhtemel görünüyor. Şirketin gelenekselleşen zinciri de bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Google Pixel telefonlarını geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıtmış ve dördüncü çeyrek içinde satışa sunmuştu. Daha önce Nexus serisi cihazların çıkışında da aynı takvim uygulanmıştı.

Google Pixel markasını sadece telefonlarda kullanacak

Rick Osterloh, daha önce yaptığı bir açıklamada Pixel markasını sadece akıllı telefonlarda kullanacaklarını belirtmişti. Bu açıklamayla birlikte şirket Pixel serisi Chromebook’ları rafa kaldırdığını da resmen duyurmuştu. Osterloh, bundan sonra üretecekleri Chromebook’larda başka bir markayı tercih edeceklerini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER