Teknoloji

Google’ın patenti kameralı Pixel Watch sinyalini veriyor

google pixel watch

Google Pixel Watch hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. İnternet devinin Wear OS platformu, çok sayıda üçüncü taraf akıllı saatte kullanılıyor. Buna rağmen, Google’ın kendi markasını taşıyan bir akıllı saat henüz ortaya çıkmış değil.

Ancak bu durumun gelecekte değişmesi pek sürpriz olmayacak gibi görünüyor. LetsGoDigital sitesi tarafından paylaşılan bir patent dosyası da bu beklentiyi kuvvetlendiriyor. Google tarafından 2017’de ABD Patent ve Marka Ofisi’ne sunulan patent dosyası, geçtiğimiz ay itibarıyla ofisin veri tabanına eklendi.

Patent dosyasında belirgin detaylardan bahsedilmiyor. Bu noktada çok sayıda patentin asla gerçek bir ürüne dönüşmediğini de belirtmek gerekiyor. Patent dosyasında “Kamera Saat” şeklinde bir ibarenin kullanılması ve patentteki çizimler, Google’ın fikirleri konusunda ipucu veriyor.

Patent dosyasındaki yedi çizimin tamamında yuvarlak ekranlar görünüyor. Bu çizimleri bir taslağa dönüştüren LetsGoDigital, Google’ın aklından geçenleri daha iyi anlamayı sağlıyor. Patent dosyasında kameranın saatin ekranının altına yerleştirildiği görülüyor. Ancak Google’ın son zamanlarda popüler hâle gelen kamera delikli ekran teknolojisini kullanması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Patent dosyasında hiçbir şekilde bir düğmenin bulunmaması dikkat çekiyor. Bu da Google’ın dokunmatik veya döndürülebilir çerçeve yoluyla arayüz kontrolü gibi bir seçeneği değerlendirdirebileceğini düşündürüyor.

Google Pixel Watch ne zaman tanıtılacak?

Google Pixel Watch konusunda şimdiye kadar somut bir işaret vermiş değil. Ancak akıllı saatin önümüzdeki ay Pixel 4 ve Pixel 4 XL ile birlikte tanıtılabileceği belirtiliyor. Saatin bu tarihten önce resmiyet kazanması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER