Teknoloji

Google Pixel Watch için Wear OS uygulamalarının değerlendirme süreci değişiyor

qualcomm

google pixel watchGoogle Pixel Watch olarak anılan cihazıyla akıllı saat pazarına da adım atacak gibi görünüyor. Şirket Pixel Watch öncesinde Wear OS platformu için uygulama değerlendirme sürecinde değişikliğe gidiyor. Google’ın giyilebilir ürünler için bir antrenman koçu üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında bulunuyor.

Google’dan Pixel Watch için resmi bir açıklama gelmese de, yapılan hazırlıklar şirketin planının bir giyilebilir ürün çıkarmak olduğunu düşündürüyor. Wear OS uygulamaları için bundan böyle “hafif” bir değerlendirme sürecinin zorunlu olacağını açıklayan Google, böylelikle Play Store’daki Wear OS seçeneklerini geliştirmeyi istiyor gibi görünüyor. Yeni uygulamalar için değerlendirme sürecini 1 Ekim 2018’de başlatacak olan şirket, mevcut uygulamalar içinse süreci 4 Mart 2019 itibarıyla işletecek.

Google, Android Wear 2.0’dan bu yana opsiyonel bir değerlendirme süreci uyguluyor. Şirket yeni ve zorunlu süreçle uygulama sunumlarını ve kalitesini artırmayı hedefliyor. Google’dan yapılan açıklamada Wear OS cihazlarında hem kare hem de yuvarlak ekranlar kullanıldığı için en büyük sorunun ekran boyutundan kaynaklandığı belirtildi.

Google Pixel Watch ile birlikte Wear OS için geliştirdiği antrenman koçunu da kullanıma sunacak gibi görünüyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, söz konusu özellik Google Coach adını taşıyacak. Özelliğin egzersiz rutinleri önereceği, kullanıcıların ilerlemelerini kayıt altına alacağı ve sağlıklı yemek seçenekleri önereceği belirtildi. Google’ın söz konusu öneriler kişisel veriler çerçevesinde sunacağı da ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER