Teknoloji

Google Pixel Watch için Samsung Exynos işlemci iddiası

google pixel watch

Google Pixel Watch akıllı saat, 2022’de karşımıza çıkması beklenen ürünler arasında yer alıyor. Akıllı saate ait olduğu söylenen tanıtım fotoğrafları, yuvarlak bir ekranı ve yuvarlatılmış kenarları gözler önüne sermişti.

9to5Google sitesi tarafından yayınlanan yeni bir haber ise Google’ın kodlarında “PIXEL_EXPERIENCE_WATCH” ifadesinin bulunduğunu gösteriyor. Bu saatin Pixel Watch adıyla geleceğini doğrularken, Wear OS platformunda bu saate özgü özelliklerin de sunulabileceğinin sinyalini veriyor.

Google’ın Wear OS 3’te Asistan’ı yenileyeceği de haberde belirtilenler arasında yer alıyor. Bu yeni sürüm sayesinde Asistan çevrimdışıyken de sesli komutları algılayabilecek ve bazı görevleri yerine getirebilecek. Bu özellik hâlihazırda bazı Pixel telefonlarında mevcut.

Wear OS 3 emülatörünün güncel sürümü, Google Asistan’ın aşağıdaki görseldekine benzer şekilde görünebileceğini gösteriyor. Sesli komut verilirken Asistan’ın ekranı tamamen kaplamayacağı ve sadece Google’ın dört rengini ekranın alt kısmında gösterileceği belirtiliyor.

Haberde en çok dikkat çeken noktalardan birisi de akıllı saatte Samsung’un Exynos serisi işlemcilerinden birinin kullanılacağı iddiası. Böylelikle Asistan’ın cihaz üzerindeki görevler için daha fazla güce sahip olacağı belirtiliyor. Google’ın kendi tasarımı olan Tensor çipinin kullanılması da ihtimaller arasında yer alıyor. Tensor’un üretiminin de Samsung tarafından yapıldığını belirtmekte fayda var.

Bu iddiaların gerçekliği konusunda yorum yapmak için henüz çok erken. Google Pixel Watch, büyük ihtimalle 2022’de resmiyet kazanacak. Ancak bunun için net bir zaman aralığı verilmiş değil. Bir tahminde bulunmak gerekirse, Google’ın Pixel serisi telefonlarını da duyurduğu sonbahardaki MadeByGoogle etkinliğinin yapılacağı dönem öne çıkıyor. Ancak şirketin bir sürpriz yapıp saati ilkbahar aylarında tanıtması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER