Teknoloji

Google Pixel Watch için 2018 model işlemci iddiası

google pixel watch

Google Pixel Watch akıllı saat için uzun süredir beklenen resmi duyuru I/O 2022’de gelmişti. Saatin varlığını ilan eden Google, tüm detayları paylaşmamıştı. Dolayısıyla saatin özellikleri ve teknik donanımı konusunda hâlâ karanlıkta kalan pek çok nokta mevcut. Ancak 9to5Google sitesinde yayınlanan bir haber, Pixel Watch’la ilgili önemli bir detaya ışık tutuyor.

Habere göre, Pixel Watch’un kalbinde Samsung’un Exynos 9110 işlemcisi bulunuyor. 10 nm mimarisiyle üretilen 2018 çıkışlı bu işlemcide iki adet Cortex-A53 çekirdeği mevcut. Samsung’un en yeni akıllı saati olan Galaxy Watch 4’te ise Cortex-A55 çekirdeklerinin bulunduğu ve 5 nm tasarımına sahip Exynos W920 işlemci tercih edilmişti.

Google’ın 2022 model bir ürün için eski bir bileşeni seçmesi pek mantıklı görünmüyor. Ancak haberde bunun nedeni de açıklanıyor. İnternet devinin Pixel Watch için hazırlıklara iki yıl önce başladığı ve tüm geliştirme sürecinin Exynos 9110 işlemci üstünde yürütüldüğü belirtiliyor. Yeni işlemciye geçiş saatin çıkışını geciktireceği için Google’ın Exynos 9110 ile yola devam etmeyi seçtiği ifade ediliyor.

Samsung’un henüz Exynos W920’nin başka şirketlere satışına başlamadığı ve bu nedenle Google Pixel Watch akıllı saatte söz konusu işlemcinin kullanılamadığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER