Teknoloji

Google Pixel Watch 2 daha uzun pil ömrü sunacak

google pixel watch 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pixel Watch‘un pil ömrüyle ilgilli şikayetler akıllı saatin takipçisiyle birlikte ortadan kalkacak gibi görünüyor. 9to5Google’ın haberine göre, Google Pixel Watch 2’de işlemci olarak Samsung’un 2018 model Exynos 9110’unun yerine Qualcomm’un Snapdragon W5’i bulunacak.

Google’ın yeni akıllı saatinde pilin kapasitesinde bariz bir büyüme beklenmiyor. Ancak pil ömrünün çok daha uzun olması öngörülüyor. Hâlihazırda sürekli açık ekran özelliği çalışırken Pixel Watch bir günden uzun bir süreyi çıkaramıyor. Pixel Watch 2 ile bu durumun ortadan kalkması öngörülüyor.

Pixel Watch 2’nin Fitbit Sense 2 ile aynı sağlık sensörlerine sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor. Böylelikle stres ve deri sıcaklığının da ölçülebileceği belirtiliyor. Saatin diğer özellikleri belirsizliğini korusa da işletim sistemi olarak Wear OS 4’ün kullanıcıları karşılaması bir hayli muhtemel görünüyor. Yeni platformun da performansı artırması, yedekleme desteği sunması ve daha fazla erişilebilirlik seçeneğini getirmesi bekleniyor.

Google Pixel Watch 2 ne zaman tanıtılacak?

Google Pixel Watch 2’nin sonbaharda Pixel 8 serisiyle birlikte tanıtılabileceği söyleniyor. Akıllı saatin Snapdragon işlemciyle gelmesini ne olursa olsun “sürpriz” şeklinde nitelemek mümkün. Zira Google mobil cihazlarında uzun süredir Samsung’un ürettiği işlemcileri tercih ediyor. Bunlar arasında Pixel 7 serisinde kullanılan Tensor G2 de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER