Teknoloji

Google orijinal Pixel ve Pixel XL’i de Android Q ile güncelleyecek

google pixel orijinal

Google orijinal Pixel ve Pixel XL‘in yazılım ömrünü biraz daha uzatmaya karar vermiş gibi görünüyor. Android Q için ilk geliştirici betasını yayınlayan şirket, bu sürümün 2016’nın ekim ayında tanıtılan ilk Pixel ve Pixel XL’e yüklenebileceğini de açıkladı. Google bu cihazların Android Q’nun final sürümüyle güncellenip güncellenmeyeceği konusunda kesin bir açıklama yapmış değil. Ancak beta için destek sunulması, Pixel ve Pixel XL’in Android Q ile güncellenmesi ihtimalini artırıyor.

Google’ın 2016 model Pixel telefonları için yazılım desteğini uzatma kararında, kamuoyundan gelen talep etkili olmuş gibi görünüyor. Şirketin orijinal planında Android 7.1 Nougat ile çıkan Pixel ve Pixel XL’de yazılım desteğinin Android 9 Pie ile birlikte sona ermesi öngörülüyordu.

Google Pixel artık satılmıyor

Yazılım desteğinin uzatılması, Pixel ve Pixel XL’in yeni özellikler kazanacağı ve mevcut bazı özelliklerin iyileştirileceği anlamına geliyor. Pixel ve Pixel XL artık mobil operatörler tarafından satılmıyor. Ancak Google’ın zaman zaman sürpriz şekilde Pixel telefonları yeniden çıkarıyor.

Google Pixel 2 ve Pixel 3’ün 3 yıl boyunca Android güncellemelerini alacağını daha önce açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER