Teknoloji

Google Pixel ve diğer ürünler için çevre dostu üretim planı

Google Pixel 3A ve Pixel 3A XL'de neden kulaklık jakına yer verdi?
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, kendi üretimi olan ve “Made By Google” olarak tanımlanan tüm ürünlerinde 2022 yılına kadar geri dönüştürülmüş materyaller kullanma planını açıkladı. Google’ın ürün yelpazesi içinde Pixel telefonları, Pixelbook dizüstü bilgisayarlar, Google Home hoparlörler, Nest akıllı ev ürünleri ve telefon kılıfları, şarj standları gibi aksesuarlar bulunuyor.

Şirket, Chromecast cihazlarında geri dönüştürülmüş plastik kullanmaya başladığını, aynı zamanda Google Home ve kılıfların kumaşlarının da plastik şişelerden üretildiğini kaydetti. Bu hamle ile Google, Apple’ın ürünlerinde geri dönüştürülmüş materyalleri kullanmaya yönelik yeşil girişimini takip ediyor. Apple, eski donanımları parçalayan ve Liam adını verdiği bir robot geliştirmişti.

Bu yılın başlarında da Samsung’un çevreci bir adım attığını görmüştük. Şirket, ürün paketlerinde geri dönüştürülebilir materyaller kullanmaya başladığını duyurmuştu.

Google ürün sevkiyatında da çevreyi gözetiyor

Geri dönüştürülmüş materyalleri kullanmanın yanı sıra, Google 2020 itibarıyla tüm sevkiyat işlemlerini karbon salınımı bakımından nötr hâle getirme taahhüdünde de bulundu. Şirket böylelikle donanım biriminde sürdürülebilirliğe vurgu yapıyor.

Fast Company’ye röportaj veren şirketin donanım sürdürülebilirliğinden sorumlu şefi Anna Meegan, ekibinin hava sevkiyatlarından kargoya geçerek salınımları yüzde 40 oranında azaltabildiğini kaydetti. Ne var ki, bu azaltma işleminin hangi zaman aralığında gerçekleştiği belirtilmiyor. Bu misyon ekibin gelişim ve üretim süreçleriyle ilgili daha iyi tahminlerde bulunmasını gerekli kılıyor. Çünkü kargo sevkiyatı hava sevkiyatına göre daha uzun zamanda gerçekleşiyor.

Google, sadece ABD’de sunduğu geri dönüşüm programı kapsamında kullanıcılara artık ihtiyaç duymadıkları Google cihazlarını geri gönderme imkanı sunuyor. Bunun için ücretsiz kargo etiketini isteyenlere gönderiyor.

İLGİLİ HABERLER