Teknoloji

Google uygun fiyatlı bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor olabilir

google pixel

google pixelGoogle’ın uygun fiyatlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şirketin bu telefonu Pixel serisine yerleştireceği iddia edilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta MWC 2017’de konuşan Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, Google Pixel serisinin üst segmente özel kalacağını açıklamıştı. Osterloh’un bu açıklamasının ardından Google’ın uygun fiyatlı akıllı telefonuna dair dedikodular şekil değiştirdi.

Google’ın uygun fiyatlı akıllı telefon üzerinde çalıştığı iddiası hâlâ geçerliliğini koruyor. Telefonun gelişimini de Pixel ekibinin üstleneceği söyleniyor. Ancak bu telefonun Pixel markasını taşımayacağı iddia ediliyor. Google’ın yeni telefonunu Android One programının içine yerleştirmesi ve cihazı gelişmekte olan pazarlarda piyasaya sürmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Ortada somut bir kanıt veya sızıntı olmadığı için şekil değiştiren dedikoduya tamamen inanmak çok kolay görünmüyor. Ancak bu durum, ortaya atılan iddianın akla yatkın olmadığı anlamına gelmiyor. Google’ın Android One programının etki alanını genişletmek adına kendi cihazını geliştirmesi, mantıklı bir tercih niteliği taşıyor.

Google Pixel markasının üst segmentle bağını korumak istiyor

Google’ın Pixel markasının üst segmente özgü tutması da doğru bir tercih gibi görünüyor. Bu markayı taşıyan cihazlar bugüne kadar hep üst segmentte konumlanmıştı. Dolayısıyla uygun fiyatlı akıllı telefonun bu seriye yerleştirilmemesine şaşırmamak gerekiyor.

Google Pixel serisi akıllı telefonlar, başarılı bir satış performansı sergilemişti. Uygun fiyatlı bir telefonun da benzer, hatta daha da iyi bir satış grafiği çizmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER