Teknoloji

Apple’ın ardından Google da Hindistan’da akıllı telefon üretecek

google pixel 4a

Google yakında Pixel serisi cihazlarıyla Hindistan akıllı telefon pazarında daha büyük bir yere sahip olabilir. Şirket tarafından Indian Economic Times gazetesine yapılan açıklamaya göre, Pixel 4a’nın takipçisi piyasaya çıktığında Hindistan’a daha yüksek hacimde sevkedilecek. Pixel 5a adını taşıması beklenen telefonun haziran ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

Ancak haberde dikkat çeken esas nokta, Google’ın Hindistan’da üretim planı oluyor. Şirket hem ülkede satmak hem de ithal etmek amacıyla Hindistan’da akıllı telefon üretme fikrini değerlendiriyor. Google böylelikle Hindistan akıllı telefon pazarında daha büyük bir yer sahibi olmayı amaçlıyor.

İnternet devi, son iki yıldır Pixel serisi cihazlarının önemli kısmını Hindistan’da piyasaya sürmüyor. Pixel 4 ve Pixel 4 XL’i Hindistan’da piyasaya çıkarmayan şirket, 5G uyumlu telefonları Pixel 4a 5G ve Pixel 5’i de bu ülkede satışa sunmamıştı. Google’dan yapılan açıklamada, 5G cihazların maliyetleri nedeniyle Hindistan’a götürülmediği belirtilmişti.

Pixel serisini Hindistan’da üretmeyi değerlendiren Google, bu adımı atan ilk şirket olmayacak. Apple da bir süredir Hindistan’da akıllı telefon üretiyor. Şirketin Hindistan’daki üretimine başka cihazları dahil edeceğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER