Teknoloji

Google Pixel telefon üretiminin bir kısmını Hindistan’a taşımayı istiyor

google pixel 7a

Google Pixel telefonlarının üretiminin bir kısmını Hindistan’a taşımak istiyor. Bloomberg’in haberine göre; Google konuyla ilgili olarak Foxconn’un Hindistan kolu Bharat FIH, Dixon Technologies ve Lava International gibi üretim ortaklarıyla görüşmeler yapıyor. Hindistan, COVID’in olumsuz etkisi ve katı kısıtlama politikalarının ardından akıllı telefon üretimi için Çin’e uygun bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Apple son yıllarda iPhone üretiminin bir kısmını Hindistan’da gerçekleştiriyor. Cupertino merkezli şirket 2017’den bu yana Hindistan’da iPhone üretimi yapıyor. Hindistan üretimine eski modellerle başlayan şirket, bir süre sonra daha güncel iPhone’larını da Hindistan’da üretmeye başlamıştı.

2025 itibarıyla iPhone üretiminde Hindistan’ın payının yüzde 25 olması hedefleniyor. 2027’de ise bu payın yüzde 50’ye ulaşması amaçlanıyor. Böylelikle Hindistan’daki yerel yasalarla uyumluluk sağlayan Apple, ABD ve Çin arasındaki gerilimlerin etkisini de aşağıya çekiyor.

Google Pixel telefonlarıyla Hindistan’a üretim göçünü hızlandırabilir

Google Pixel telefonlarını Hindistan’da üretmeye başladığı takdirde bu diğer akıllı telefon markalarını da Hindistan’da üretim konusunda biraz daha teşvik edebilir. Hâlihazırda Samsung’un da ülkede üretim yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER