Teknoloji

Google Pixel telefonları için yeni ses kaydedici uygulaması

Google Pixel telefonları için yeni ses kaydedici uygulaması

Google, dün akşam saatlerinde düzenlediği çevrimiçi etkinlikte Recorder adı verilen yeni bir ses kaydedici uygulamasını da tanıttı. Pixel 2 ve daha yeni telefonlara yüklenebilecek olan bu uygulama ses dosyaları arasında arama işlemini daha kolay hâle getiriyor.

Yeni uygulama ile birlikte kaydedilmiş ses klibi içinden bir ses parçasını seçmek mümkün oluyor. Seçtiğiniz bu parçayı başkalarıyla paylaşabilir veya daha büyük boyutlu dosyadan çıkarabilirsiniz.

Bunlara ek olarak kaydedilmiş metin dökümü içinde belirli kelimeler için arama yapabilir ve bunları silebilirsiniz. Röportaj kaydı yapanlar ve bunun metin dökümünü otomatik olarak alanlar, metnin içinde yer alan gereksiz konuşmaların kayıtlarını kolaylıkla silebiliyor.

Google’a göre, internet bağlantısı gerektirmeden çalışabilen canlı İngilizce metin dökümü özelliğine benzer olan bu özelliğin de internet bağlantısı gerektirmediğini belirtiyor. Şirket, Pixel 5’in özelliklerini açıkladığı blog yazısında, bunun diğer Pixel telefonlarına geleceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER