Teknoloji

Google Pixel telefonları için yeni Büyüteç uygulaması kullanıcı dostu ve etkileyici özelliklerle geliyor

google pixel büyüteç

Google, Pixel telefonları için tasarlanmış yeni erişilebilirlik uygulaması Büyüteç’i kullanıma sundu. Bu uygulama, küçük, zayıf aydınlatılmış veya uzak metinleri daha kolay okunabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Pixel 8 serisinde ilk kez görücüye çıkan bu uygulama, kullanıcıların küçük metinleri büyütmelerine, nesne detaylarını görmelerine veya uzak metinlere, örneğin sokak tabelalarına veya servis tezgahı arkasındaki restoran menülerine, yakınlaşmalarına olanak tanıyor.

Büyüteç uygulaması şu an için Pixel 5 ve sonraki modellerle uyumlu. Ancak bu uyumluluk Pixel Fold veya Pixel Tablet cihazlarını kapsamıyor. Uygulamanın kullanıcı arayüzü oldukça basit ve anlaşılır. Varsayılan ekran, yakınlaştırma işlevini kontrol etmek için kullanılan büyük “+” ve “-” düğmelerini, yanı sıra kamera flaşını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak ve cihazın ön ve arka kameraları arasında geçiş yapmak için daha küçük düğmeleri içeriyor.

Google Büyüteç uygulamasında ileri düzey ayarlar ve ek özellikler

google pixel büyüteç

Uygulamada, metni daha kolay okunabilir hale getirebileceğiniz birçok ayar yer alıyor. Bu ayarlar arasında kontrast, flaş parlaklığı ve filtreler bulunuyor. Ayarlar butonu, uygulamanın sol alt kısmında yer alıyor. Ayrıca, uygulama düşük ışıklı ortamlarda çekilen resimlerin parlaklığını otomatik olarak ayarlıyor.

Büyüteç uygulaması ile metin büyütüldükten sonra, ekranın sağ üst köşesinde metni kopyalayabileceğiniz, metni sesli olarak dinleyebileceğiniz veya metni daha fazla analiz için Google Lens’e gönderebileceğiniz ek seçenekler bulunuyor. Büyüteç uygulaması ile çekilen resimler otomatik olarak kamera rulosuna kaydedilmiyor, ancak belirli bir kamera klasörüne kaydedilebiliyorlar.

Google Büyüteç uygulaması için daha geniş platform desteği mümkün mü?

Şu anda, Büyüteç uygulamasının daha geniş Android platformuna sunulup sunulmayacağına dair bir onay yok. Ancak, iOS uzun zamandır 40 yaş üstü iPhone sahiplerine Presbiyopi (okuma gözlüğü gerektiren yaygın bir durum) için benzer bir özellik sunuyor. Dolayısıyla, bu tür bir erişilebilirlik aracının daha geniş bir şekilde kullanılabilir olması güzel olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER