Teknoloji

Google Pixel telefonlar Wear OS saatleri kamera vizörü olarak kullanıyor

google pixel kamera wear os

Google Pixel 3 serisi telefonlarla birlikte sunulan yeni Google Kamera uygulaması, geniş açılı ön kamera ve yenilenen artırılmış gerçeklik çıkartmaları gibi özellikleri beraberinde getiriyor. Ancak uygulama, gölgede kalmış başka bir yeniliği de kullanıcılarına sunuyor.

Yenilenen Kamera uygulamasıyla Wear OS işletim sistemli tüm akıllı saatler, Pixel telefonlar için bir kamera vizörü olarak kullanılabiliyor. Google Kamera Wear OS uygulaması kullanıcılara zamanlayıcı ve kamera değiştirme butonu da sunuyor. Bu yeniliğin farkına ilk olarak AimarChirico rumuzlu Reddit kullanıcısı verdi.

Söz konusu yenilikler, Google Kamera Wear OS uygulamasının işlevselliğini hatırı sayılır ölçüde artırıyor. Uygulama daha önce sadece fotoğraf çekmek için bir uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyordu. Vizörün telefon ekranı kapalıyken de kullanılabilmek mümkün oluyor.

Yenilenen Google Kamera uygulaması, Google Pixel ve Pixel 2 serisi ile Nexus telefonlarda kullanıcılarla buluşmaya başladı. Neuromatico rumuzlu Reddit kullanıcısı, uygulamayı Wear OS saatlerinde görmeyen kullanıcıların Google Play Store’u saatleri üzerinden açmaları ve “Telefonunuzdaki uygulamalar” sekmesi üzerinden Google Kamera uygulamasını yüklemelerini tavsiye etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER